رژیم غذایی کتوژنیک

ketogenic diet






فروکتوز چیست

نوشته شده توسط : کتو سلامت


در دسته مطالب : مطالب مفید


در تاریخ : 21 خرداد 1398


فروکتوز چیست ؟




فروکتوز شیرین کننده ای طبیعی است که به صورت فراوان در میوه‌ها و عسل موجود می‌باشد. این شیرین کننده به صورت شربت در صنایع مختلف غذایی و دارویی به عنوان بهترین جایگزین ساکارز کاربرد دارد. فرایند تولید شربت فروکتوز بدین صورت می‌باشد که ابتدا نشاسته ذرت خالص سازی می‌شود و سپس با استفاده از آنزیم‌های آمیلازی به دکستروز تبدیل می‌شود و نهایتاً با عبور دکستروز از ستون‌های حاوی آنزیم گلوکز ایزومر از شربت فروکتوز تولید می‌شود که این شربت بر اساس درصد مونوساکارید فروکتوز به دو صورت ۴۲ و ۵۵ درصد عرضه می‌گردد.

نقش فروکتوز در متابولیسم
بدن ما نمیتواند فروکتوز را به گلوکز تبدیل کند و در اولین مرحله سوخت و ساز سلولی، فروکتوز را از مسیر اصلی متابولیسم گلوکز خارج میکند بنابراین این دو قند شش کربنی،فروکتوز و گلوکز،مسیرهای متابولیک متفاوتی را طی میکنند. فروکتوز در بدن به دو بخش سه کربنی شکسته میشود که هر دوی انها در تولید چربی(لیپو جنسیس) در کبد نقش دارند.
بیشتر نوشیدنی های انرژی زا و نوشیدنی های ورزشی از ساکروز یا شیرین کننده های پر فروکتوز ذرت به عنوان منبع اصلی انرژی خود استفاده میکنند. با توجه به اینکه یک ورزشکار خسته از تمرین،که کربوهیدرات(گلیکوژن) بدن وی نیز در طول تمرین به اتمام رسیده است و همچنان ده ها هزار کالری چربی در ذخایر انرژی بدن خود دارد چرا باید قندی را به بدن اضافه نماید که به منظور تامین انرژی سریع در بدن قابل استفاده نیست و بیشتر آن در نهایت به چربی تبدیل میشود.

مختصص رژیم کتوژنیک در کتوسلامت

نکته مهم و اساسی
هنگامی که بیشتر از مقدار نرمال کربوهیدرات بخورید و ذخایر گلیکوژن پر شود چه اتفاقی می افتد ؟
بخشی از گلیکوژن ها در میان وعده ها خرج سوخت و ساز بدن میشوند و تا حدودی در چرخه متابولیک فعال می شوند اما اگر بیش از مقدار نرمال باشد کبد و تا حدود سلولهای چربی بدن شما بجای آنکه اجازه دهند قند خون شما تا سطوح دیابت افزایش پیدا کند وارد عمل شده و این گلوکز اضافی را در قالب چربی ذخیره میکند. به این فرلیند لیپو جنسیس میگویند. پس از اینکه گلوکز یا فروکتوز به چربی تبدیل شد هیچ راهی برای بازگشت آن وجود ندارد زیرا بدن انسان نمیتواند چربی را مجووا به قند تبدیل کند از این رو به این نتیجه میرسیم که لیپوجنسیس یک مسیر متابولیک یکطرفه است و برای بسیاری از افراد به پارکینگ شلوغ سلولهای چربی منتهی میشود.

در ادامه ۱۰ دلیلی که چرا مصرف اضافی این قند که حتی از میوه‌هایی مثل سیب وارد بدن شوند به بدن آسیب خواهند رساند و باید مصرف آن را محدود کرد، بررسی خواهیم کرد؛

فروکتوز تنها توسط کبد می‌تواند سوخت و ساز شود و توسط سلول‌های بدن برای انرژی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. این جمله به این معنی نیست که به کلی در بدن بدون استفاده است. اما در مقدار زیاد به عنوان سم تلقی شده و وظیفه کبد در این زمینه این است که از شر آن خلاص شود. به چه روشی؟ با تبدیل آن به چربی و ارسال این چربی‌ها به سلول‌های چربی جهت ذخیره در بدن.

2. فروکتوز اضافی به کبد آسیب رسانده و باعث مقاومت به انسولین و کبد چرب می‌شود. در واقع اثر فروکتوز در بدن همانند الکل (اتانول) است که به عنوان سم کبد شناخته شده است.

۳. فروکتوز در بدن انسان ۷ برابر بیشتر از گلوکز در برابر پروتئین و چربی غیر اشباع واکنش نشان می‌دهد. این واکنش موجب تولید AGEs می‌شود که این ماده ترکیبی باعث آسیب به سلول‌های بدن و موجب تورم و بیماری‌های مزمن می‌شود.

۴. تولید اسید اوریک را افزایش داده که می‌تواند موجب نقرس، سنگ کلیه و غیره شود.

۵. وقتی که سلول‌های بدن نمی‌توانند از فروکتوز استفاده کنند، باکتری‌های موجود در روده از آن استفاده کرده و این امر موجب عدم تعادل جانورگان روده و عواقب بد بعدی می‌شود.

۶. به دلیل آسیب مزمن به کبد احتمال بروز عارضه دیس لیپیدمی (dyslipidemia) وجود دارد که در این شرایط خطر بیماری قلبی عروقی افزایش می‌یابد.

۷. فروکتوز به سرعت باعث مقاومت به لپتین می‌شود. مقاومت به لپتین موجب چاقی و اضافه وزن می‌شود.

۸. همچنین فروکتوز مازاد در بدن موجب سندروم متابولیک (دیابت، چاقی، بیماری قلبی و غیره) می‌شود.

۹. سلول‌های سرطانی با وجود فروکتوز اضافی در بدن به خوبی پیروز شده و خیلی خوب تعداد آن ها به واسطه وجود فروکتوز به عنوان منبع انرژی زیاد خواهد شد.

۱۰. فروکتوز اضافی همچنین بر عملکرد مغز اثر منفی می‌گذارد به ویژه در تنظیم اشتها



برچسب‌ها:, , , ,








مطالب مرتبط